KERESS
+36 30 945 8081

Fényképek, és videofelvételek készítése

Tandemugrásodat külső légi operatőr által készített felvétellel és a tandempilóta kezére erősített nagy látószögű kézi kamerával is megörökítheted. Az alábbiakban a két felvételi mód közötti különbségekről tájékozódhatsz.

  • Kézi kamerás felvétel: a tandemugrás megörökítésének e fajtája egy-két évvel ezelőtt tört be a hazai piacra, és mára rendkívül népszerűvé vált, költségcsökkentő és tartalmi szempontok miatt egyaránt. Előnye, hogy nem csupán a szabadesés és a földet érés mozzanatait örökíti meg, hanem a felvételnek köszönhetően a kiugrás talán elfelejtett pillanatait, a zuhanást, az ereszkedést és akár az ernyő kinyílása utáni első szavaidat is könnyedén felidézheted. Az extázis érzése, így a film minden egyes lejátszása után garantáltan a fellegekbe repít majd. Ezek a jelenetek nem csupán pótolhatatlan részei a videónak, de a felvételi mód a tandemugrásod árát is sokkal kedvezőbben befolyásolja, mint a külső kamerás felvétel!
  • Külső kamerás felvétel: a tandemugrásról ebben az esetben külső légi operatőr, azaz egy szóló ejtőernyős készít felvételt a bukósisakjára rögzített kamerával. Egy gyakorlott kamerás, nagyon ügyesen, sok szemszögből képes felvenni a tandemugrást, ugyanakkor gyakran megesik, hogy a kiugrás után a légi operatőr túlságosan távol kerül a tandempilótától és utasától, így a felvétel csak részben tudja visszaadni a zuhanás élményét, ugyanakkor az ereszkedés, a reakcióid teljes egészében lemaradnak a felvételről. Előnye, hogy az ernyő nyitási fázisát csakis egy külső kamerás tudja felvenni úgy, hogy egységében látsszon a folyamat.
  • Fényképek: a szolgáltatás igénybevételére akkor nyílik lehetőséged, amennyiben a külső kamerás felvétel mellett döntesz. A légi operatőr a kamera mellett, képes fényképezőgépet is a fején lévő bukósisakra rögzíteni. Az ugrás során körülbelül 100-120 db fénykép készül a felkészülés pillanataitól a földet érésig, melyet CD-n vagy DVD-n tudsz átvenni. FONTOS! – Jelen évtől, olyan kamerával fogom készíteni a kézi kamerás videofelvételeket, melyek képesek 5 megapixeles kép készítésére is, ez a minőség ugyan még nem éri el a külső légi operatőr által garantált minőséget, ugyanakkor élvezhető színvonalú fotót biztosít számodra.