KERESS
+36 30 945 8081

Az ugrás menete

Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődésedet nincsen más dolgod, mint telefont ragadni vagy email-en megkeresni engem annak érdekében, hogy átbeszélhessük a részleteket, és ezzel elinduljunk az életed garantáltan legmeghatározóbb élményéhez vezető úton.

Egyeztetünk egy időpontot, az ugrásra igényed és elképzelésed szerint sor kerülhet Siófok-Kiliti, Kaposújlak repülőterein egyaránt. Miután megérkeztél a helyszínre, közösen elgyakoroljuk, mire kell figyelned az ugrás során. Részletesen végigvesszük az ugrás menetét földi felkészülés formájában. Először magadra húzod az ugró ruhát, és hevederek nélkül megmutatom az ideális testhelyzetet. Megtudod, hogyan tartsd a kezeidet, lábaidat, és a fejedet a szabadesés közben. Feladom rád az utas-hevedert, pontosan a méretedre állítom. A hevedert négy ponton fogom a repülőgépen összecsatolni a saját hevederemmel. (A csatolótagok darabonként 2500 kg teherbírásúak.) Még mindig a Földön maradva elgyakoroljuk, hogyan megyünk az ajtóhoz, hogyan állunk be kiugráshoz, milyen lesz a kiugrási testhelyzet. Ezt követően elkészítjük a kamerás felvétel első mozzanatait, ami a bemutatkozásról, és az ugrás ötletének eredetéről szól majd. Aggódnod nem kell, hiszen ha valami elkerülte volna a figyelmedet a felkészülés során, a repülőgépen ismételten átbeszéljük a feladataidat, miközben saját hevederzetemhez csatollak és megfelelően meghúzom a hevedereket. Magadhoz veszed a szemüveget, majd elindulunk a géphez.

A repülőgép, típusától függően körülbelül 15 - 20 perc alatt éri el az ugrási magasságot (3000-4000 méter). Az ajtóhoz már összekapcsolt hevederekkel megyünk. A kiugrás után, a megbeszélt testhelyzetet vesszük fel és várhatóan 190-210 km/h sebességgel zuhanunk mintegy 45-55 másodpercig. Az első pillanatokban a zuhanás majd a lebegés érzése fog hatalmába keríteni, sem a sebességet nem érzed majd olyan gyorsnak, sem az időt. Szabadesés közben csak annyi a dolgod, hogy mosolyogj a kamerába és add át magad, élvezd a zuhanást.

1500 méteren kinyitom az ejtőernyőt, a menetszél megszűnik és csöndben ereszkedünk tovább a nyitott kupola alatt, ahol szabadon gyönyörködhetsz a tájban, illetve ha szeretnéd az irányítást is átveheted az ernyő felett. A nyitás után 5-6 perccel érkezik el a leszállás pillanata. A puha földet érés előtt lesz még egy feladatod, magadhoz kell emelni a lábaidat annak érdekében, hogy én érintkezhessek a földdel először. Ezek után az utolsó dolgod, fogadni barátaid gratulációit és örökre elraktározni az emlékeidben az élményt.