KERESS
+36 30 945 8081

NEMZETKÖZI SZÁRNYASRUHA FESZTIVÁL ÉS MAGYAR BAJNOKSÁG 2010

2010-08-02 12:15:56

Markó Miklós Nemzetközi Verseny - Szárnyasruha kategóriában a 3. helyezést, míg Magyar Bajnokság - Szárnyasruha kategoriában az 1. helyezést szerezte meg.

A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE idén negyedszer rendezte meg a IV. Wingsuit Boogie - Hungary elnevezésű nemzetközi találkozót és versenyt a szárnyas repülőruha (wingsuit) szerelmeseinek Magyarországon, 2010. augusztus 5-8-ig, idén új helyszínen, Siófok közvetlen szomszédságában lévő Kiliti repülőtéren. Kilitin egy kuriózumnak számító 29 személyes MI-8-as helikopterből történtek az ugrások, 3500 méteres magasságból. 

Idén a versenyzők létszáma minden eddigi rekordot megdöntött, a 3 kategóriában összesen 58 ugró indult el (34 Magyar és 24 külföldi, 9 különböző országból).

chopper_approachcrowdscoring_1

Az esemény a szerdai esti free beer partival kezdődött, amikor is kellően megalapoztuk a verseny elkövetkező 3 napját a Red-Bull autó hangosításának köszönhető outdoor bulival. Másnap csak déltől tisztult ki az idő (mindenhol máshol tűzött a nap csak Siófok felett nem), de 12-től napnyugtáig már az első nap 11 felszállást sikerült végrehajtani, és köszönhetően a kedvező hátszélnek, igen komoly eredmények is születtek (a legjobbak a 3 nap alatt). Az időjárás változékonysága ellenére minden nap tudtunk ugrani, még pénteken is, amikorra egész napos esőzést ígértek. Néha korlátozott földlátással, de gyönyörű felhők feletti/közötti repülésekkel ment az üzem, a szokásoshoz képest jóval gördülékenyebben, köszönhetően a verseny idejére alkalmazott rendszernek. Péntek este a Spanyolországból meghívott Alejandro Lopez Arce tartott a szakmai közönségnek egy előadást a flottarepülés rejtelmeiről és biztonságtechnikájáról.

exit_order_for_TVcheckin_scores_1technical_presentation_1

Szombathoz közeledve egyre több ugró érkezett, hogy részt vegyen a kiélezett versenyben, mindenki megtalálta magának megfelelő kategóriát, vagy egyszerre többen is kipróbálta magát. A GPS-ek sajnos nem minden esetben működtek az elvárásoknak megfelelően, de egy erős hajrával, a terv szerint szombat estére befejeződtek a versenyugrások, tehát megtartottuk az eredményhirdetést. A díjátadó ünnepség, szokásainkhoz híven ismét egy emelkedett hangulatú ceremóniává kerekedett, ahol minden versenyzőt jutalmaztunk, a 3 kategória helyezettjei komoly díjakat és pénzjutalmakat kaptak, különdíjazásban részesültek a legjobb női versenyzők és a Magyar Bajnokság helyezettjei, továbbá az összes versenyző közül sorsolással kerültek kiosztásra értékes nyeremények. A versen végét méltóképp búcsúztattuk a helyszínen kerekedett mulatsággal, többek pedig a Siófoki éjszakában merültek el még másnap hajnalig.

site_1superman_by_Gabi

Az esemény 4. napján már kicsit visszafogottabb volt a lendület, de azért sikerült összerakni Alejandro Lopez irányításával egy-két flottarepülést, majd du. 5 körül az utolsó felszállással véget ért a rendezvény.

Úgy gondoljuk, az új helyszín első alkalommal megfelelt az előzetes várakozásoknak, a külföldiek imádták a helyszínt, a helikoptert és boogiet is. A ballonugrások és jó hangulatú avatások idén sem maradtak el, a versenyzők számának folyamatos növekedése pedig az esemény népszerűségének és színvonalának további emelkedését jelzi. Reméljük jövőre még több ugrót, még jobb és gördülékenyebb szolgáltatásokkal láthatunk vendégül.

naked_champs_2010ws_champs_2010drawinteam_2010

Gratulálunk a győzteseknek, az új ugróknak és mindenkinek, aki részt vett az eseményen.