Térdízület kezelése erysipelas

Térd erysipelas

Tartalom

  térd erysipelas

  Angiológia szakrendelés, Angiológus - Medicover Magánkórház Térd erysipelas Tartalom Orbánc Erysipelas Fogalma Streptocococcus vagy staphylococcus baktérium fertőzés következtében kialakult bőrgyulladás. Leggyakrabban az alsóvégtagokon, arcon, ritkábban a karon jelenik meg.

  térd erysipelas

  A sérült bőr növeli a fertőzés kockázatát. Egyes betegségek térd erysipelas immunrendszer növelik a betegség térd erysipelas a veszélyét.

  térd erysipelas

  Tünetei Az érintett bőrterületen éles határú, lángnyelvszerűen terjedő bőrpír alakul ki A bőr fényes, feszes, duzzadt, érzékeny A környéki nyirokcsomók megduzzadnak és fájdalmasak Súlyos fertőzés esetén hidegrázás, magas láz, elesettség jellemző.

  Az érintett bőrterület védelme a sérüléstől Az orbáncos térd erysipelas ápolásával kapcsolatos teendők Szükség esetén lázcsillapítás lázas beteg ápolása Orvos utasítása szerint az antibiotikum terápia betartatása antibiotikum terápia tudnivalók Megfelelő bőrápolás: Mivel az érintett bőrterület igen érzékeny, védjük a különböző fizikai behatásoktól, pl.

  Mérséklődnek a panaszok, ha az érintett bőrterületen borogatást alkalmazunk. Főleg az alsó végtagot érintő orbánc esetén ajánlott a térd erysipelas kímélése, nyugalomba helyezése: kérjük meg a beteget, hogy lábait térd erysipelas terhelje, csak annyit menjen, amennyi az alapvető szükségleteinek kielégítéséhez szükséges Az elesés veszélye miatt járás közben legyen óvatos.

  térd erysipelas

  Óvakodjon a hosszabb ideig tartó állástól, térd erysipelas az érintett lábát ne lógassa, hanem tegye térd erysipelas helyzetbe pl. Ne vegyen fel szoros cipőt, zoknit, harisnyát, ami elszoríthatja a lábát, mert a keringés térd erysipelas növeli a panaszokat.

  térd erysipelas

  Amennyiben a beteg állapota igényli, segítsünk neki a mindennapi tevékenységeinek elvégzésében Figyeljük a szövődményekre utaló jeleket a bőr gennyes elváltozása, folyamatos lázas állapot, fokozódó duzzanat, általános állapot romlása, fokozódó fejfájás, stb.

  Fokozott odafigyelést igényelnek a károsodott immunrendszerű betegek, ebben az esetben azonnal forduljunk orvoshoz, ha térd erysipelas utaló jelet észlelünk.

  térd erysipelas

  Fontos információk.